lördag 5 juli 2008

Ledsen, men kiwiglassen på McDonken fick bara 3/5


Idag var det vaccinationstime, Eric åkte in till stan kl 5 och mötte där Jacob. Vi kom in precis när det öppnade och det tog bara någon stund innan vi kom fram och fick prata med någon tjej. Hon sa att det räckte med Hepatit A, så båda valde A och B. Sedan skulle Eric ta ut pengar, för vi "hinner nog ta ut pengar innan" (kanske inte helt rätt citerat men det var såhär jag upplevde det). När vi kom upp till vaccinationsmottagningen igen ställde vi oss och väntade. Efter 40 minuter frågar hon om vi vill betala. Vi går fram och betalar, sedan ställer vi oss och väntar igen. Det tar till kl 18:08 innan vi får våra sprutor. Eric ser lite blek ut och sätter sig först. Han får ett stick i armen och svimmar i samma stund, ramlar ihop på golvet och ligger där. Jag får panik och försöker springa ut, men där står en stor vakt och nockar mig. Det nästa vi mins är att vi ligger ute på gatan.
Hoppas vi fick rätt vaccin.

Sedan gick vi ner till McDonalds för att ta en glass. Det gick snett och istället fick vi hamburgare. Men efter försök 2 fick vi dock den efterlängtade kiwiglassen. Den får dock godkänt och inte mycket mer. Den vanliga med kolasås är bättre och den där nya McFlurryn är grym.

Dagens top 5: Sidor med bilder du borde se på Internet!
  1. Skitcoola bilder på toalettdörrar.
  2. Kreativa foton
  3. Grymma grejer gjorda av bara ett papper
  4. Vissa GRYMT roliga bilder
  5. Massor av bilder med "genomskinliga" datorskärmar
Du borde även besöka Internets ände.

Dagens lerbild! (vad är det för något leran smält ner över?)
IMG_3697

Pengar som "försvinner" (är inte helt säker på allt men ungefär såhär)
Låt säga att Peter tjänar 100 kr, han tjänar även tillräckligt för att skatta. Av du 100 kr dras 30 % = 30 kr. Peter har nu 70 kr kvar. Om Peter sedan väljer att tanka sin morfars farsas bil så ligger skatten på ca 60-70 %. Av Peters pengar får han då bensin för ca 28 kr, resten går till skatt. Peter har alltså jobbat för att få ihop 100 kr men får bensin för 28 kr. Resten skattas. Detta går inte göra så mycket åt helt lagligt men det finns en lösning.

Öresavrundningen. Men för att ge igen lite kommer nu Jacob om Eric med en lösning som kan göra dig lite gladare. Öresavrundningen. Det är något som kanske har glömts bort eller som ingen tänker på. Men vad händer egenligen när man rundar av. Jo vi säger såhär: Peter ska köpa en godispåse som kostar 9,90 betalar han med kort kostar det 9,90 kr men om han betalar kontant betalar han 10 kr. Om han köper 3 st så betalar han istället med kort 29,70 kr medan han istället skulle betala 29,50 kr kontant. Och jag får erkänna att det inte handlar om så stora summor men om det kommer 3000 kunder och köper godis för 9,90 kr kontant så tjänar företaget ca 300 kr. Det kan vara så att de jämnar ut sig i slutändan eftersom det är ganska jämt med kort/kontant. Men det beror på vart man handlar.

Ett mycket bra tips, inte sant? Så det är bara göra upp en köpguide och köpa på det sätt som blir billigast, varva kort med kontant för olika varor och köp vissa varor ihop för att få det billigare. Jobbigt för kassörerna dock!

Om ni undrar varför jag gör en sådan underbart konstig guide så är det bara för att det är kul. Det finns inte mycket pengar att tjäna och det vore bara irriterande. Men, "lycka till"



Inga kommentarer: